TAIKO

TAIKO SPIRIT ON THE BEACH


FERGETEGES JAPÁNDOB FESZTIVÁL A TAIKO HUNGARY EGYÜTTESSEL

"Aki hallott már vagy egy tucat japán dobot egyszerre szólni, vagyis hallott taiko zenét, az az ősidőket idéző törzsi hangzástól, a jazz ritmusáig sok mindent felfedezni vélhetett ebben a sajátos előadási stílusban. Bármelyiket is hallotta, igaza volt: a taiko dobot már több ezer éve használják Japánban, míg a taiko stílus csak a huszadik században lett sikertörténet."

A TAIKO Hungary Japándob Egyesület küldetése a japándobolás megismertetése, művelése és terjesztése. A tradicionális japán taiko dobolás a ritmus, a dinamikus mozgás és a koncentrált figyelem erőteljes ötvözete. A taiko fontos alaptétele a csapatszellem, amelyben a hangsúly nem elsősorban a zenészek egyéni képességein, hanem az összjátékon és a mozgás egységességén van. A zeneileg viszonylag egyszerű darabokat a tökéletesen kivitelezett előadásmód, és a látványos showelemek teszik igazán hatásossá.

A Taiko Japán Dob Show dobosai az est folyamán egy igazi japán zenei fesztivált, Matsurit varázsolnak a színpadra. Már az első dobütés elfeledteti a külvilágot, az első hangtól kezdve egy mágikus utazásra készülhetnek, ami egy ősi világba repíti át a közönséget.

A dobszó (mint a szívverés) az élet és az erő jelképe. A közös dobolás különös jelentőségű ünnep, közös élmény, ami összetart, összeköt.

Esemény face: https://www.facebook.com/events/252490441809818/

Videó:

- koncert előzetes videoklip (1,5 perc): https://youtu.be/T4sjKCwCtwk
- 2015-ös koncertvideó (3 perc): https://youtu.be/6cFIRxsB4fM

ELŐADÁS IDŐPONTJA: 2016. AUGUSZTUS 11., CSÜTÖRTÖK, 21:00

ELŐADÁS HELYSZÍNE: SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, 8600 Siófok, Jókai park 5.

JEGYVÁSÁRLÁS ONLINE