KEEP FLOYDING

A PINK FLOYD ÉLŐ VISSZHANGJAI

"Mindannyiunknak személyes élménye és érzései vannak a Pink Floyd zenéjével kapcsolatban, ebből adódóan sosem feledtük el miért csináljuk, és mihez kell tartanunk magunkat a jövőben: minél több ember számára minél jobb minőségben elvinni ezt a csodálatosan sokszínű zenei világot és élményt. Nem elég a lenyűgöző színpadi látványvilágra és hangzásra törekedni, mindig szem előtt kell tartanunk azokat az értékeket, amiért elkezdtük valaha.
A Pink Floyd a szemünkben nem pusztán pár híres koncertfelvétel, hanem egy páratlanul színes zenei utazás, amelynek minden korszaka - beleértve az egyes tagok szólómunkásságát - megkívánja, hogy időről időre felelevenítsék azt. Ilyenformán tekintünk erre egyfajta küldetésként is, és aki ellátogat a koncertjeinkre, sosem tudhatja, mikor hallhatja élőben valamely méltatlanul elfeledett kedvencét." - olvasható a vallomás a zenekar honlapján.

A kezdetek

Történetük valamikor 1999-ben kezdődött, mikor három fiatal gimnazista úgy döntött, hogy megkísérlik az akkor lehetetlennek látszó feladatot és alkotnak egy zenekart, mely kizárólag Pink Floyd szerzemények előadását tűzi ki célul. Ez volt az Echoes of Pink Floyd. A megalakulást gyors sikerek követték, hiszen egy éven belül már lehetőség kínálkozott az After Crying koncertje előtt nagyszínpadon, a Petőfi Csarnok deszkáin bizonyítani a vállalkozás életképességét. Az elkövetkezendő tíz évet főként személyes hangulatú klubkoncertek határozták meg, bár 2006-ban alkalmuk nyílt önálló esttel fellépni a Művészetek Palotájában is.

Vetítés, lézer, fények...

Tíz év után elérkezettnek látták az időt arra, hogy más léptékben kezdjenek gondolkodni, szem előtt tartva a Pink Floyd méltán híres, látványos koncertjeit. Be kellett látniuk, hogy a Pink Floyd zenéje olyasfajta előadásmódot érdemel meg mind látvány, mind hangzás terén melyet most már csak úgy tudnak megteremteni, ha az alapoktól ujjászervezik zenekarukat. Így született meg a Keep Floyding. A kezdeti nehézségek ellenére a megváltozott szemléletmód végül meghozta számukra eredményét.


Állandó hang és fénytechnikussal a hátuk mögött kis és nagyszínpadokon egyaránt meg tudják teremteni azt a hangulatot, amelyet elképzeltek. Hazai viszonylatban elég csak az egyre népszerűbbé váló, teltházas sörsátras koncertjeikre gondolni, vagy a Művészetek Palotájában megrendezésre került 2012-es, dupla teltházas koncertünket megemlíteni. Látványban és hangzásban arra törekednek, hogy minden koncerthelyszínből kihozzák a legtöbbet. Vetítés, lézer, fények - minden olyan eszköz rendelkezésükre áll ahhoz, hogy megidézzék a legendás koncerteket.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1792105577680003/

KONCERT IDŐPONTJA: 2016. JÚLIUS 28., CSÜTÖRTÖK, 21:00

KONCERT HELYSZÍNE: SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, 8600 Siófok, Jókai park 5.

JEGYVÁSÁRLÁS ONLINE