EVERDANCE 

RHYTHM OF THE STATION

KÉT FELVONÁSOS TÁNCJÁTÉK

"Sose figyelj a színpadra, te csak táncolj. Ha táncolsz, a színpad fog figyelni rád."

A társulatról

Az Everdance Táncszínház 2007 nyarán alakult azzal a céllal, hogy a társulat táncosai egyedi, számos stílus elegyét felvonultató, igényes és mégis szórakoztató, a mai igényeknek is megfelelő táncművészetet mutathassanak meg. Az alapító Takács Péter, akinek magas szintű táncos képzettsége és múltja a budapesti Experidance Táncszínházhoz épp úgy kötődik (számos főszerep volt az övé), mint megannyi színházi előadás koreográfusi munkálata. Koreográfus társával, Majoros Angélával arra törekednek, hogy az Everdance-ben megtalálható legyen minden, ami tánc, minden, ami zene, minden, ami élet, lüktetés. Az Everdance bátran, de nem tolakodóan, látvány-, hangzás-, és ritmusvilágában egyedülállóan gazdagon ötvözi a magyar néptánc, a sztepp, a balett, a jazz, a társastánc és a show-tánc elemeket.

A társulat életében igazán nagy áttörés 2011-ben érkezett el, amikor is az ország egyik legnézettebb tehetségkutató műsorában a "Csillag Születik"-ben több ezer jelentkezőből a döntőig jutott a társulat. Azóta számos fesztivál és rendezvény állandó résztvevői. Két saját készítésű egész estés táncszínházi előadással a háta mögött az Everdance mára elérkezettnek látta az időt, hogy megmérettesse magát nemzetközi porondon is, és megmutathassa a világnak ezt a nem mindennapi stílust. "Legyen a tánc élmény, az élmény emlék, az emlék örök..."

Everdance-stílus
"A mai, valamennyi médiából felénk áramló táncáradat kapcsán azt hihetnénk, hogy már mindent láttunk. Mi azonban tudjuk, hogy nem!" Az egyedi stílus melyet a társulat képvisel, magába foglalja a legtöbb ismert stílusirányzatot, a hip-hop-tól elkezdve a klasszikus baletton át a standard, és latin amerikai társastáncokig. Ezekből az irányzatokból ízlésesen kiemelnek egy-egy szeletet, és rákomponálják a magyar autentikus néptánc motívumaira. Így születik meg az Everdance-stílus, mely megőrzi a magyar néptánc minden szépségét, ám mégis a mai ember szemének látványos, színpadi-, hangzás-, és ritmusvilágában gazdag, táncszínházi show műsort prezentál.

Az előadásról

A Rhythm of the Station - "Az állomás ritmusa" egy táncjáték, mely elhozza a világtáncok szépségét, virtuozitását, mindezt Everdance stílusban prezentálva. Az egész darab egy vasútállomáson játszódik, ahol az amerikaiaktól a kínaiakig, a spanyolokon át a mexikóiakig, mindenki megfordul. És ki az, aki a képzeletben mindent lát? Ki az, aki mindent hall? A bemondó. Aki mindig az állomáson van és aki beszámol egy rendkívüli napjáról, ami mellett egy átlagember csak elmegy. Ám ő mindent megjegyez, és most elmeséli nekünk azt, hogy hogy kerül Antonio Banderas az állomásra, vagy éppen hogy buliznak a tequilától befűtött mexikóiak. Ezekre a stílusegységekre építettek az alkotók, amikor színpadra álmodták ezt a fergeteges, nemzetközi táncprodukciót, rengeteg humorral, látvánnyal és érzelemmel. Hogy még színesebb legyen az előadás és a néző egy percig se unatkozzon, az alkotók csavartak egyet a darab felépítésén és beleszőttek 2 igazán profi énekest - Oláh Gergőt, az X-Faktor győztesét és Milák Mózest, a Hungary's Got Talent aranygombos döntős énekesét - is, akik mintegy visszatérő vendégként beleépülnek a történetbe. Az előadás egy rendkívüli utazást ad a nézőnek, 22 egyedi színpadi képet, színes jelmezekben, nagy díszlettel és lenyűgöző fénytechnikával. "Minden népnek megvan a maga tánckultúrája, melyet egy-egy híres stílusegység jellemez. Mi mindezt olyan táncélménnyel toldottuk meg, amilyet még nem látott a világ!" - nyilatkozta Takács Péter, a társulat alapítója.

ELŐADÁS IDŐPONTJA: 2016. JÚLIUS 24., és AUGUSZTUS 15.,  21:00

ELŐADÁS HELYSZÍNE: SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, 8600 Siófok, Jókai park 5.

JEGYVÁSÁRLÁS ONLINE