CRY FREE

Deep Purple és Led Zeppelin

Tribute Koncert


PURPLE ZEPPELIN JAM

A KONCERTRŐL:

Cry Free & Zep Session + Cream tribute

Sztárvendégek: Török Ádám (Mini, RABB...) és Závodi János (Piramis, Tunyogi Rock Band, Mini...) Újra felszáll a bíbor léghajó, és ezúttal az eddigieknél is magasabbra emelkedik! A Cry Free és a Zep Session 5 éve működő fúziója, a Purple Zeppelin Jam 2016. augusztus 16-án kedden Siófokon lesz újra látható és hallható. A helyszín és a műsor egyaránt grandiózus: a dupla klasszik rock produkció az 1500 fős nézőtér előtt emelkedő Sió Stage fellépője lesz, és ez alkalommal a Deep
Purple és Led Zeppelin műsor mellett egy harmadik programmal is kiegészül: a Cream zenekar előtt is tiszteleg. Ebben segítségére
lesz a Piramis és a Tunyogi Rock Band soraiból is ismert Závodi János, aki régi éltetője a Cream zenei hagyatékának. Janó a Purple és Zeppelin dalokba is besegít majd, akàrcsak az est másik
sztárvendége, Török Ádám, aki legendás zenekarában, a Miniben Závodival is együtt dolgozott. Hazánk két legpatinásabb hard rock
emlékzenekara pedig a szokásos kompromisszummentes hitelességgel hozza majd a 70-es évek legütősebb blues- és rockhimnuszait a műfaj kedvelőinek, valamint a zenei ínyencségeket a fanatikusoknak. A háromórás monstre koncert 21 órakor veszi kezdetét a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.


A ZENEKARRÓL:

A Cry Free egy Deep Purple tribute banda. Az együttes repertoárja - Magyarországon valószínűleg egyedülálló módon - kizárólag a klasszikus brit hard rock zenekar szerzeményeit tartalmazza.

A program gerincét természetesen a klasszikusnak tekintett II. felállás (Blackmore-Gillan-Glover-Lord-Paice) három csúcslemeze, az In Rock, a Fireball és a Machine Head adja, amelyek teljes terjedelmükben (korabeli kislemez-dalokkal és ritka bónuszokkal kiegészítve) a zenekar repertoárján vannak.

A Cry Free a hazai Deep Purple-lel (is) foglalkozó zenekarok nagy többségével ellentétben, azonban nem áll meg a II. felállás reprezentálásánál. A Cry Free tagjai úgy gondolják, hogy a David Coverdale és Glenn Hughes nevével fémjelzett III. és IV. felállások zenei hagyatéka is igen értékes. Ezért az olyan nagy nóták, mint a Burn, a Mistreated vagy a Stormbringer, illetve az olyan ritkán hallható érdekességek, mint a Lady Luck vagy a This Time Around is a repertoár aktív részét képezik. Az eredeti, 1968-ban alakult, kissé útkereső Deep Purple felállás is rendelkezik olyan dalokkal, amelyek feldolgozásért kiáltanak. Ilyen például a Hush, amely szintén a Cry Free állandó műsorszáma. A Deep Purple Cover Band időről-időre olyan ritkaságokat is műsorra tűz a 60-as évek végéről, mint a Lalena vagy az Emeretta. Az 1984-es újjáalakulástól napjainkig tartó időszak különböző Deep Purple verziói is szolgáltattak kitűnő albumokat és nótákat, amelyek szintén nem kerülik el a csapat figyelmét. A kötelező Perfect Strangers mellett meglepetést okozhatnak a srácok többek között egy Ramshackle Man-nel vagy egy Fire In The Basement-tel is.

A Cry Free nagy figyelmet fordít arra is, hogy mindig a lehető legnaprakészebb legyen. Megalakulása óta 4 albumot adott ki a Deep Purple, és a magyar követők minden alkalommal szinte azonnal beemeltek repertoárjukba néhány dalt az újdonságok közül. Ezt a szokásukat olyan szintre fejlesztették, hogy a 2005-ös Rapture Of The Deep lemez alkalmával már a megjelenés estéjén játszottak feldolgozást az anyagról.

Az együttes pályafutása során több mint 60 Deep Purple szerzeményt sajátított el és adott elő színpadon. A nóták többféle, a legnagyobb slágerek esetében akár tucatnyi különböző változatban is felcsendülnek. A Cry Free birtokában lévő terjedelmes zeneanyag lehetővé teszi, hogy a csapat különféle koncertestekkel állítson emléket a Purple különböző korszakainak. A repertoár pedig természetesen folyamatosan bővül.

KONCERT IDŐPONTJA:  2016. AUGUSZTUS 16., KEDD, 21:00

KONCERT HELYSZÍNE: SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, 8600 Siófok, Jókai park 5.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS